Posilňujeme imunitu


Jeseň za našimi oknami už naplno kraľuje a každú chvíľu môžeme očakávať aj príchod snehovej kráľovnej v podobe ďalšieho ročného obdobia – zimy. Čím to je spôsobené, že v tomto období akosi všetci máme potrebu zabaliť sa do teplej deky a oddychovať pri voňavej šálke čaju? Ako by sme sa aj my ukladali na zimný oddych a pomaly prechádzali do akéhosi úsporného režimu. Naša imunita pri tom však nesmie zaháľať.

Imunita, čiže obranyschopnosť, je taká biologická funkcia organizmu, ktorá bráni telo pred škodlivými vplyvmi, akými sú baktérie, vírusy, ale aj toxíny a iné nežiaduce prvky. Ak je imunita oslabená, telo je menej chránené a ľahko podľahne ochoreniam rôzneho typu.

No a my si práve v tomto období totiž môžeme všimnúť akosi plnšie čakárne u lekárov a dlhšie rady stojacich v lekárni. Nikdy nie je neskoro pomôcť trocha našej obranyschopnosti. K tomu sú vhodné rozličné výživové doplnky, ktoré sú voľne dostupné k nákupu. Povieme si teraz niečo bližšie o ich konkrétnom použití. Niekedy totižto len pestrá strava plná zeleniny a ovocia nestačí.

Veľmi obľúbenou a populárnou formou posilnenia obranyschopnosti sú tablety s výťažkami z hlivy ustricovej. Pravdepodobne to neznie lákavo ani pre najväčších milovníkov húb, no hliva efektívne pomáha zvýšiť prirodzenú imunitu a obranyschopnosť organizmu. Okrem toho ešte aj priaznivo ovplyvňuje hladinu cukru v krvi a krvný tlak. Pôsobí tiež na funkciu cievneho systému, pomáha pri precitlivenosti, strese a záťaži organizmu. Zmierňuje príznaky únavy, a to sa predsa v týchto krátkych dňoch naozaj cení.

Ďalším produktom je aj carnosine, ktorý zabraňuje starnutiu buniek a tým udržiava organizmus po dlhší čas vitálnejší a odolnejší voči škodlivým vplyvom. Dodáva dôležitým bunkám energiu, čím zvyšuje výkon, silu, vytrvalosť. Zlepšuje proces regenerácie, dokáže obnoviť funkciu i u porušených buniek. Výskum dokázal, že zabraňuje vzniku Alzheimerovej choroby.

Produktov je na trhu však oveľa viac, preto sa odporúčame poradiť s vašim lekárnikom.

imunita ovocie


Viktoria Koosova

Autor: Viktoria Koosova

Zdielať tento príspevok